Mindsetters

Mindsetters 2, Andreea Strugaru: ”Eșecul în business începe atunci când ai pierdut încrederea echipei tale”

August 10, 2021 Razvan Nicoara Season 1 Episode 2
Mindsetters
Mindsetters 2, Andreea Strugaru: ”Eșecul în business începe atunci când ai pierdut încrederea echipei tale”
Show Notes Chapter Markers

Citește articolul dedicat acestui episod pe blogul MiniCRM România.

Andreea Strugaru este un inginer care, alături de partenerii săi Radu Opriș și Monica Sagmar  a înființat o firmă acum aproape 28 de ani pentru a aduce în România inovații în domeniul automatizărilor pentru soluții de acces. Astfel a luat naștere KADRA (www.kadra.ro).

Mindsetul de antreprenor al Andreei Strugaru este bazat pe focus pe echipă și pe disciplina muncii, pe a face lucrurile corect și la timp. La acestea se mai adaugă și plăcerea de a investi în proiecte care, chiar dacă sunt riscante, pot fi extrem de frumoase și de inovative. Însă, de fiecare dată, trebuie să îți asumi realitatea că aceste proiecte pot să nu fie de succes chiar de la început. Eșecul face parte din viața de antreprenor și trebuie bugetat chiar.

Urmărește acest podcast pentru a afla de ce este important să nu te axezi pe succes, care poate fi temporar, ci pe valoarea pe care o oferi în piață, pe numărul și calitatea oamenilor care îți mulțumesc și care te plătesc pentru că le-ai rezolvat o problemă.


Vrei să îți răspundem întrebărilor sau comentariilor tale? Lasă-ne mesajul tău audio aici și îți vom răspunde în următorul podcast!

Andreea crede că:

  • În primii ani după ce înființezi o firmă, antreprenorul ar trebui să se concentreze pe un singur lucru: să factureze. A vinde, a factura este mai important acum decât să faci planuri și strategii. Acestea devin absolut necesare, însă mai târziu, atunci când ai o companie care este deja echilibrată
  • Momentul tău de echilibru și de satisfacție nu este atunci când, ca antreprenor, vezi că firma începe să producă bani, ci atunci când îți dai seama că îți poți permite să investești, că ai bani pentru proiectele la care ai visat încă din ziua în care ai înființat firma
  • Eșecul în business vine din momentul în care ai pierdut încrederea echipei tale
  • Oamenii, echipa fac proiectele; de aceea, echipa e mai importantă decât mine; rolul meu este acum nu de a face proiecte ci de a face echipe care să comunice bine și care să crească frumos
  • Succesul este atunci când oamenii îți dau bani pentru visul pe care tu l-ai pus pe picioare ca antreprenor
  • Nu confunda banii firmei cu banii tăi


Andreea Strugaru

Inginer ca structură și antreprenor prin vocație, a înființat Kadra Tech (www.kadra.ro). De câțiva ani este și un client important al MiniCRM România.

Cu o experiență de 27 de ani, KADRA este singura companie din România  care oferă soluții tehnice integrate de automatizare și management al căilor de acces. Fie că este vorba de soluții de automatizare a ușilor, porților și ferestrelor, de managementul parcărilor (Parkomatic) sau de sisteme automate de evacuare a fumului, KADRA inovează continuu, asigurând partenerilor săi servicii complete, de la consultanță până la proiectare, execuție și mentenanță, totul pentru sporirea confortului și sentimentului de siguranță. 

Fondată în 1993, compania KADRA înseamnă astăzi mii de proiecte finalizate de o echipă valoroasă de peste 90 de oameni care au atât know-how-ul, cât și deschiderea de a pune la dispoziția clienților experiența acumulată în timp.

Radu Opris, Andreea Strugaru și Monica Sagmar, cred că viitorul companiei pe care o dețin se va baza pe doi mari piloni: dezvoltarea soluțiilor în jurul conceptului de free-flow (circulație și acces liber) și o echipă cu competențe aprofundate, care va fi mereu pregătită să lucreze cu cele mai noi tehnologii din domeniu.

Răzvan Nicoară

Consultant și coach în strategie de business pentru a

MiniCRM Romania


Mindsetul episodului
Am inceput un business pentru ca ”ne-a sclipit” o idee care ne-a placut
La inceput nu aveam nici un plan dar stiam ca trebuie sa facturam
Momentul de echilibru vine atunci cand iti dai seama ca ai suficienti bani ca sa poti investi in proiectele la care tii
Esec este atunci cand pierzi increderea echipei
Echipa conteaza mai mult decat mine
Daca o echipa nu are valori comune atunci nu e functionala
Succesul ca antreprenor e atunci cand oamenii dau bani pentru visul pe care tu l-ai pus pe picioare
Cu cat obiectivul e mai complex, cu atat disciplina muncii devine mai importanta
80% dintre obiectivele noastre sunt cerute de piata si de firma. 20% sunt cele pe care noi ca antreprenori le vrem
Imi las timp in agenda sa vorbesc cu oamenii
Productivitatea nu inseamna a fi ocupat. Ba chiar dimpotriva.
Banii firmei nu sunt banii tai
Creeaza o relatie autentica cu oamenii din jurul tau