Mindsetters

Productivitatea firmei se vede cu adevărat doar pe obiectivele mari - Aliz Kosza, Business Mentor

December 08, 2021 Razvan Nicoara, MiniCRM Romania Season 2 Episode 2
Mindsetters
Productivitatea firmei se vede cu adevărat doar pe obiectivele mari - Aliz Kosza, Business Mentor
Show Notes Chapter Markers

În sezonul al doilea al Mindsetters vorbim doar despre productivitate. Fie că e vorba de productivitatea personală, de cea a echipei sau a companiei, vom avea invitați care ne vor vorbi despre metode și bune practici pentru a fi mai productivi.

După ce, în episodul 1, am vorbit cu Andy Szekely despre productivitatea personală a antreprenorilor, în acest episod vorbim despre productivitatea companiei cu un business mentor care a lucrat cu peste 70 de companii antreprenoriale, Aliz Kosza.

Ce face Aliz Kosza ca și business mentor? Lucrează cu antreprenorii care vor să își dezvolte compania la nivelul următor, îi ajută să se profesionalizeze și să ia deciziile strategice potrivite pentru atingerea obiectivelor lor. Aflați mai multe despre Aliz Kosza pe www.alizkosza.ro.

Vorbesc cu Aliz Kosza despre ce înseamnă că o companie este productivă și care sunt cele mai frecvente erori pe care le fac antreprenorii atunci când e vorba de managementul productivității.

Ascultă acest podcast pentru a afla de ce multitasking-ul (roluri și funcții oferite asumate de aceeași persoană într-o companie) nu îți va ajuta compania să fie mai productivă.

Aliz Kosza are obiceiul de a începe fiecare program de mentorat cu antreprenorii cu mai multe discuții, în care fac împreună o listă cu lucrurile pe care aceștia le fac într-o săptămână. Și apoi, din această listă, îi obișnuiește pe antreprenori să facă exercițiul zilnic al delegării.

--------

Aliz Kosza, Business Mentor & Business Strategist
Invitatul Mindsetters, unul dintre cei mai experimentați mentori de business pentru antreprenorii din România (www.alizkosza.ro).

Răzvan Nicoară, Business Evangelist pentru MiniCRM România
Gazda Mindsetters, consultant de strategia afacerilor antreprenoriale și strategy coach, care susține antreprenorii care vor să își transforme afacerile, Business Evangelist pentru MiniCRM România, companie care dezvoltă un software inovativ pentru antreprenorii care vor rezultate (www.minicrm.ro). 

Cine spune ca nu poate prioritiza, de fapt spune ca nu are sisteme interne care sa ii arate ce e important pentru companie
Antreprenorii nu stiu exact cum sa defineasca productivitatea propriei firme
Antreprenorii se plang ca nu au timp, ca nu stiu cum sa prioritizeze si ca exista multitasking
Multitaskingul nu e rau la inceputurile unei firme, insa devine neproductiv pe masura ce compania creste
Cine spune ca nu poate prioritiza corect spune de fapt ca nu are sisteme eficiente in companie (ERP, CRM, proceduri, fluxuri de lucru)
Rolul antreprenorilor este de a face leadership
Strategia este inutila daca nu ai sisteme care sa te ajute sa o executi si sa o urmaresti eficient
Daca te ocupi de lucruri micro, scapi din vedere obiectivele macro
Cel mai important indicator de productivitate macro pentru o companie este profitul operational
Daca doar tu, ca owner, vei lua toate deciziile importante, atunci nimeni din compania ta nu va mai fi responsabil pentru ceva
Productivitatea se face cu lideri care construiesc echipe, care aduc solutii, nu echipe de executanti
Avem sisteme ERP si CRM si introducem date in ele, insa nu stim la ce parametri de analiza si raportare sa ne uitam apoi