Mindsetters

Productivitatea într-o firmă începe o dată cu recrutarea echipei - Marius Ursache, Antreprenor

December 24, 2021 Razvan Nicoara, MiniCRM Romania Season 2 Episode 3
Mindsetters
Productivitatea într-o firmă începe o dată cu recrutarea echipei - Marius Ursache, Antreprenor
Show Notes Chapter Markers

Productivitatea, principalul nostru subiect în acest sezon, începe odată cu crearea de echipe productive. Vorbim în acest episod cu Marius Ursache, despre experiența lui în a construi echipe productive în afacerile pe care le-a creat până acum.

Cine este Marius Ursache? Un medic ca formare, însă antreprenor ca vocație, cu peste 20 de ani de experiență în a construi afaceri, echipe și proiecte în România și SUA. Proiectul principal al lui Marius Ursache este acum o platformă globală de management al investițiilor  de tip "early stage start-up" pentru antreprenori: metabeta.com.

Mindset-ul lui Marius Ursache este că productivitatea nu e funcție de timp, ci depinde de energie. Un bun antreprenor este cel care reușește să genereze motivație și să gestioneze corect energia echipei pentru a crea rezultate.

Ascultă acest podcast pentru a afla de ce greșim atunci când confundăm echipele cu mecanisme care trebuie să performeze după criterii liniare. De fapt, echipele sunt formate din oameni care au nevoie de etape de focus, de muncă intensă, dar și de relaxare și de etape de reconstrucție. Rezultatele vin dacă ții cont de acest ”bioritm” al productivității care este specific fiecărei echipe și fiecărei companii.

Vorbesc cu Marius Ursache despre cât de important este să acorzi autonomie echipelor cu care lucrezi și despre cum și-a implementat în compania sa un model de management care este bazat pe acest principiu (un management strategic bazat pe evaluarea periodică a rezultatelor-cheie care duc la un obiectiv de afaceri - metodologia OKR ie. objectives and key results). Și despre cele 7 etape pe care le parcurge el în compania sa pentru a recruta oamenii potriviți pentru a crea echipe cu productivitate maximă.
--------
Marius Ursache este un antreprenor care a dezvoltat mai multe afaceri în România și SUA. Proiectul său actual este platforma de finanțare pentru antreprenori metabeta.com

Răzvan Nicoară, Business Evangelist pentru MiniCRM România
Gazda Mindsetters, consultant de strategia afacerilor antreprenoriale și strategy coach, care susține antreprenorii care vor să își transforme afacerile, Business Evangelist pentru MiniCRM România, companie care dezvoltă un software inovativ pentru antreprenorii care vor rezultate (www.minicrm.ro). 

Greșim atunci când încercăm să gestionăm timpul; ar trebui să dorim să ne gestionăm energia
Performanța unei echipe în business se formează ca performanța unei echipe sportive
În recrutarea oamenilor tăi niciodată să nu te mulțumești cu ce e ”disponibil” pe piață
Ce este cultura organizațională
Niciodată nu îți întreba oamenii în interviuri ce cred despre un lucru ci întreabă-i cum s-au comportat în anumite situații
Eu cred că nu poți avea rezultate cu oameni care nu au autonomie, care nu pot decide singuri cum lucrează
Un antreprenor ar trebui să poată să iasă din propriul business fără ca business-ul să aibă de suferit
Ca antreprenor nu poți fi și bogat, și rege. Trebuie să alegi una sau alta.