Eșecul în business începe atunci când ai pierdut încrederea echipei tale – Andreea STRUGARU (Kadra)

august 10, 2021

”Oricât de mari ar fi visurile unui antreprenor, ceea ce contează până la urmă este cât vinzi. Doar dacă poți vinde ai apoi resursele pentru a inova și pentru a-ți transpune visurile în realitate.”

Andreea STRUGARU, Kadra

Radu Opriș, Andreea Strugaru și Monica Sagmar, pe atunci tineri ingineri, au fost atrași de ideea de a aduce în România soluții de automatizări ale accesului (uși automate) și materiale noi de construcții (de exemplu, ei au fost primii care au adus în România policarbonatul, azi prezent aproape în fiecare casă și în orice construcție modernă).

Au început pentru că le-a plăcut să aducă lucruri noi într-o piață în care încă nici măcar nu exista o cerere pentru acele soluții, dar care știau la fel de bine că se va dezvolta și că va avea nevoie de soluțiile lor.

Andreea Strugaru și partenerii săi au început această afacere cu speranță, curiozitate și ambiție, fără planuri de afaceri sau strategii complexe.

Eșecul nu este atunci când nu îți iese un proiect. Foarte multe proiecte nu ies și, până la urmă, fiecare proiect pe care l-ai ratat te ajută să îl faci pe următorul mai bine.

De asemenea, eșecul nu înseamnă nici să pierzi bani (evident, atât timp cât această pierdere nu afectează stabilitatea financiară a firmei).

Ba chiar trebuie să îți bugetezi o sumă pentru aceste proiecte pe care le vrei, dar a căror reușită este redusă.

Eșecul adevărat începe însă atunci când, în mod constant, începi să ratezi proiecte și când pierzi încrederea echipei. Atunci când oamenii nu mai au încredere în tine, atunci firma are de suferit.

Posted in: Sezon 1